Elaboració d'un plànol topogràfic del Rec Comtal per a l'estudi informatiu del soterrament de la R2

Dimarts, 24 de juliol de 2018 a les 13:00

El Consorci del Besòs està realitzant aquests dies un treball de prospecció del Rec Comtal per determinar el traçat exacte que fa al seu pas pel municipi.

L'estudi ha estat encarregat per l'Ajuntament de Montcada i Reixac, després que el Ministeri de Foment demanés informació al consistori, el passat mes de juny, sobre les infraestructures existents i les planificades al municipi per continuar treballant en la redacció de l'estudi informatiu i els projectes bàsic i constructiu per al soterrament de la R2, que està realitzant una Unió Temporal d'Empreses (UTE). Foment va requerir documentació relacionada amb el planejament urbanístic del municipi i la ubicació dels serveis existents -sanejament, enllumenat i aigües- i de les carreteres i camins de jurisdicció municipal que puguin resultar afectats per la futura actuació.

El consistori va encarregar al Consorci del Besòs l'elaboració d'un plànol topogràfic actualitzat amb el recorregut que realitza el Rec Comtal de forma soterrània per Montcada i Reixac. Detallar amb exactitud el seu pas és necessari a l'hora de redactar l'estudi i els projectes del soterrament. Demà, 25 de juliol, l'actuació continuarà amb la perforació d'un pou d'accés a la infraestructura a prop de l'edifici de l'Ajuntament, a l'avinguda de la Unitat. L'obra implicarà el trànsit alternatiu de vehicles en aquest punt de forma temporal durant tres dies.

L'Adif va adjudicar el passat mes de gener el contracte per a la redacció de l'estudi informatiu i dels projectes bàsic i constructiu del soterrament de la línia R2 al seu pas per Montcada i Reixac a la UTE integrada per les companyies Teccuatro, TRN-Táryet i Geocontrol, amb un pressupost de 2 milions d'euros i un termini d'execució de 21 meses.

 

Darrera actualització: 06.08.2018 | 14:01