L'Omic informa dels passos que han de seguir les persones afectades pel tancament d’iDental

Dijous, 24 de maig de 2018 a les 09:00

La clínica dental ha cessat la seva activitat a Barcelona sense previ avís.

L’Oficina Municipal d’Informació a les persones Consumidores (Omic) de Montcada i Reixac vol informar la ciutadania dels passos que han de seguir les persones que tenen contractats tractaments en la clínica iDental de Barcelona, tancada sense previ avís i que hagin pagat la totalitat o una part del servei sense que se'ls hagi prestat el servei contractat, per tal que se’ls retorni els diners. En primer lloc, cal recopilar tota la documentació disponible, com pressupostos, contractes, factures o bé, publicitat de l’establiment.

En el cas de persones que hagin finançat el pagament amb un crèdit, cal adreçar-se a l’entitat financera que els ha concedit el préstec, aportant la denúncia dels Mossos d’Esquadra, per demanar l’anul·lació dels càrrecs pendents de pagament, ja que s’ha produït un incompliment del contracte. Si per algun motiu, l'entitat financera no atén la sol·licitud de cancel·lació, s’ha de demanar el full oficial de queixa, reclamació i denúncia, en aquest casos l’entitat financera té un mes per efectuar-ne la resposta. En el cas que aquesta sigui insatisfactòria, cal presentar la reclamació a l’OMIC del municipi de les persones afectades o bé a l’Agència Catalana de Consum. En el cas d’haver pagat amb targeta de crèdit, cal contactar amb l’entitat financera i preguntar com es poden anul·lar els càrrecs.

L’OMIC informa que tothom té dret a disposar del seu historial mèdic i demanar danys i perjudicis, si s’opta per la via judicial, es pot consultar els serveis d’orientació jurídica i, en tots els cassos, també es pot demanar l’assessorament d’una associació de persones consumidores. L’OMIC de Montcada i Reixac està situada a l’edifici de l’Ajuntament (Avinguda de la Unitat, 6). L'horari d'atenció al públic és dilluns, dimecres, dijous i divendres, de 9 a 14 h, i dimarts, de 10 a 13 h i de 15 a 18 h. Excepcionalment, aquest dijous, 24 de maig, el servei romandrà tancat. L'adreça de correu electrònic és omic@montcada.org.

Darrera actualització: 13.06.2018 | 12:46