L'espectacle de Zebrass Marching Band dóna aquest divendres la benvinguda a la Festa Major 2018

Divendres, 18 de maig de 2018 a les 14:00

La festa gran de Montcada i Reixac es viurà fins al pròxim dilluns, 21 de maig, amb activitats de tota mena.

El programa de Festa Major 2018 de Montcada i Reixac arrenca aquest divendres, 18 de maig, amb l'actuació de Zebrass Marching Band. El grup oferirà un espectacle itinerant a partir de les 18.30 h, des de la plaça de l'Església. A les 19 h, davant l'Auditori Municipal (plaça de l'Església, 12) hi haurà la inauguració oficial i la festa continuarà després, amb el mateix grup. L'Espai Poblet acull avui la 'Fluorled Party', amenitzada pels populars DJ Adrià Ortega i Marsal Ventura (a partir de les 23.30 h).

Amb aquests dues activitats arrenca un programa festiu que s'allargarà fins dilluns, 21 de maig. Es combinen activitats consolidades amb algunes novetats. Tradicions com el correfoc, els gegants, les puntaires, les havaneres, els castells o les sardanes; actes de caire popular com el concurs d'arròs i la sardinada; els balls i concerts o els jocs al carrer Major es combinen amb actes que ja s'estan consolidant, com la festa Holi, o les propostes esportives, que per segon any consecutiu tornen a tenir una presència destacada al programa. Torna el supertobogan diumenge, dia 20, que l'any passat va tenir molt d'èxit, amb una franja dedicada al públic adult. El comerç just i la banca ètica també tindran el seu espai, amb jocs infantils i exposicions dedicats a aquest àmbit, demà dissabte, dia 19.

El carrer Major, la plaça de l'Església i el Camí de la Font Freda seran els punts neuràlgics de la celebració, amb concerts, tallers, espectacles familiars i d'altres activitats. Tornen els carrers temàtics; els dies 19 i 20 hi haurà el carrer del joc i el 21, el carrer del circ. Una de les actuacions destacades al carrer Major serà 'Còsmix', el dia 19, a les 12 h; i 'Esquerdes', el dia 21, a les 12 h. Com a propostes plenament consolidades al programa de festes, tornen la cantada d'havaneres, la trobada tradicional, el concert de l'Orquestra Maravella, el correfoc, la trobada de puntaires i el focs artificials de fi de festa. En aquesta edició s'hi afegeix un nou espai, el Parc Antiga Cerveseria (carrer Montiu), que acollirà el concert de 'Venancio y los jóvenes de antaño', el 20 de maig, a les 12.30 h.

L'Espai Poblet serà un dels punts neuràlgics per al públic jove. Una dotzena d'entitats dinamitzarà la zona, on cada nit hi haurà esdeveniments musicals. El dia 18, els DJ Adrià Ortega i Marsal Ventura; el dia 19, Ítaca Band, Pachawa Sound i Mr. Djroccat, i el dia 20, Hotel Cochambre i els montcadencs Ladilla Rusa. Per tercer any consecutiu, l'Ajuntament i l'Agrupació Fotogràfica de Montcada i Reixac organitzen un concurs per premiar les millors imatges de la celebració fetes pel jovent mitjançant l'aplicació mòbil Instagram. D'altra banda, la fira d'atraccions es tornarà a ubicar al Pla d'en Coll, a les antigues pistes d'atletisme.

Pel que fa a les a les activitats esportives, una de les activitats destacades serà la 'Montcada Game Party', un campionat de videojocs que tindrà lloc el dia 20, al pavelló Miquel Poblet. Un any més hi haurà bàsquet, senderisme, petanca, escacs, korfbal i la tradicional Milla Urbana. Per Festa Major també hi haurà una nova oportunitat de conèixer el patrimoni local, amb visites guiades al jaciment ibèric Les Maleses i a la Casa de les Aigües. També destaca la representació de l'obra de teatre 'Espectacular espectacle', a càrrec del grup de teatre de La Salle, el dia 20, a les 18 h, al Teatre Municipal.

Les entitats que dinamitzaran l'Espai Poblet han rebut un any més, formació perquè tothom la gaudeixi amb llibertat de la festa, en base al protocol sobre violències sexistes que es va posar en marxa l'any passat. També hi col·labora el Punt d'Assessorament sobre Addiccions (PASSA), per tal de donar missatges sobre prevenció en el consum d'alcohol i substàncies estupefaents. Tota la informació del programa es troba a www.montcada.cat i un any més, a l'aplicació per a telèfon mòbil 'Montcada i Reixac', vàlida per a IOS i Android.

Darrera actualització: 16.05.2022 | 14:35