Una quarantena de persones rep l'acreditació per tenir cura de les colònies de gats

Dimecres, 6 de juny de 2018 a les 12:00

Aquesta gent és l'única autoritzada per donar-los de menjar i beure, ja que la normalitza prohibeix alimentar animals a la via pública.

L'Ajuntament de Montcada i Reixac ha atorgat a una quarantena de persones el carnet que les acredita com a alimentadores autoritzades de la trentena de colònies felines que hi ha a la ciutat, que atenen prop de 300 gats. La regidora de Salut Pública, Mar Sempere, va lliurar-hi les acreditacions ahir dimarts, 5 de juny, en un acte a la Casa de la Vila, durant el qual les persones voluntàries–a títol particular o bé, com a representants d'entitats animalistes com Advam o Help gats, entre d'altres col·lectius col·laboradors– van rebre formació sobre la correcta cura d'aquests espais.

Sempere va explicar als assistents que, des del 2015 fins a l'actualitat, la prioritat del govern municipal en matèria de protecció animal ha estat millorar la relació amb les entitats d'aquest àmbit, millorar la gestió dels sistemes de recollida i acollida d'animals abandonats i ara, la regulació i formació de les persones alimentadores de les colònies falines. A més de campanyes de conscienciació i el lliurament de carnets, una altra acció que vol impulsar l'Ajuntament és la creació d'un refugi per a gats.

L'objectiu d'autoritzar persones com a alimentadores pretén millorar el benestar animal, afavorir les colònies controlades, tenir un cens, assegurar la salubritat en les àrees públiques i treballar per la convivència respectuosa entre la ciutadania i els animals. "Les persones alimentadores són les úniques que poden fer aquesta funció ja que, segons la normativa, resta prohibit alimentar qualsevol animal a la via pública, si algú vol participar en aquest projecte, que es posi en contacte amb l'Ajuntament", va dir la regidora.

Les persones acreditades, entre d'altres funcions, han d'alimentar i supervisar la colònia, donar als animals pinso fresc –en cap cas, carn crua o cuita, restes de menjar, llet de vaca o llaunes– i aigua fresca a diari, en els menjadors i abeuradors reutilitzables o reciclables, netejar les restes d'animals per evitar riscos sanitaris, determinar la quantitat d'animals que la integren i comunicar-ne a l'Ajuntament possibles incidències i retirar el menjar un cop els animals hagin acabat, per evitar la proliferació de plagues. En la mesura del possible, s'ha de donar el menjar sempre a la mateixa hora. "Sense la vostra col·laboració, aquest projecte no seria possible", va agrair Sempere.

L'Ajuntament és el responsable del correcte manteniment de les colònies de gats, un model que permet eliminar les molèsties que puguin provocar els animals i que redueix el riscos sanitaris gràcies al sanejament de l'espai on habiten, evita les superpoblacions i millora la qualitat de vida dels animals i de la ciutadania amb què conviuen.

Darrera actualització: 06.06.2018 | 13:14