S'inicia un procés participatiu per elaborar el Pla estratègic per al desenvolupament econòmic i l'ocupació del municipi

Dimarts, 17 de juliol de 2018 a les 00:00

L’Ajuntament de Montcada i Reixac organitzarà un procés participatiu per tal d'elaborar el Pla estratègic de desenvolupament econòmic local i de l'ocupació del municipi. El consistori, per mitjà del departament de Promoció Econòmica i Ocupació, té la necessitat de definir i executar accions que permetin donar resposta als problemes que té l’economia local i afavorir el desenvolupament econòmic i l’ocupació al municipi.

El document final ha de sorgir d’un procés de reflexió, debat i definició d'uns objectius i projectes concrets sobre diferents àrees amb l'objectiu de fomentar l’ocupació i el desenvolupament econòmic, elaborat a partir d’un procés participatiu obert a tota la ciutadania i als principals actors socials i econòmics de la ciutat. El president de l'Àrea Econòmica, Óscar Gil, ha afirmat que "l'objectiu és que, per mitjà de la participació i el consens, es formuli un model territorial de futur que constitueixi un full de ruta per a la implementació d’actuacions i projectes específics". El Pla es realitzarà gràcies a la subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya, que ofereix un programa de suport i acompanyament a les planificacions estratègiques territorials. 

El procés participatiu s'inicia aquest mes i finalitzarà al desembre d'aquest any. Aquest procés contempla diversos espais de participació. D'una banda, s'organitzaran dues jornades de participació per als actors socials i econòmics de la ciutat -tècnics municipals, representants dels partits polítics, les empreses, els sindicats i les entitats- que podran opinar i aportar idees i propostes al Pla. A la primera jornada es treballarà de forma conjunta els objectius i les línies estratègiques de treball que ha de contemplar el Pla a partir dels problemes i les oportunitats detectades. I a la segona el treball es focalitzarà en la realització de propostes d’actuacions que hauran de desenvolupar els objectius i les línies estratègiques sorgides de l’anterior jornada. D'altra banda, per a la ciutadania s'obrirà un qüestionari online al web participa.montcada.cat, on es podrà opinar sobre els problemes i reptes de l’economia local i fer suggeriments.

 

Darrera actualització: 26.07.2018 | 13:09