L’Ajuntament organitza una desena d’activitats per celebrar el Carnaval 2018

Dimarts, 30 de gener de 2018 a les 02:00

Montcada i Reixac ja es prepara per viure el Carnaval i s’han programat diferents actes per tal d’ambientar el municipi amb la festa de la disbauxa.

El plat fort de la programació és la Gran Rua del 10 de febrer, que per segon any consecutiu inclourà el sambòdrom a l'aire lliure, davant del pavelló Miquel Poblet (Camí de la Font Freda, 3). Un total de 18 grups, 2 de nova creació, ha formalitzat la seva inscripció a la desfilada, que recorrerà el municipi des del barri de Can Sant Joan fins a Montcada Nova-Pla d’en Coll.

Una novetat d'aquest any és el concurs de Vidus i vídues, amb motiu de Dimecres de Cendra. Les persones que hi vulguin participar han d'anar vestides d'aquesta manera a la festa de comiat del Carnaval, el dia 14 de febrer. La Vella Quaresma i el seu seguici decidiran quines són les disfresses més respectuoses i esbojarrades. D'altra banda, ja és en marxa el concurs de sardines ‘carnavaleres’, que es poden elaborar amb paper, roba o bé, materials reciclats. Les persones que hi vulguin participar, grans i petites, han de portar el seu treball a la seu de la Regidoria de Cultura i Patrimoni (Casa de la Vila; Major, 32) o bé, a l’Auditori Municipal (Plaça de l’Església, 12) fins al 13 de febrer. Serà el Rei Carnestoltes qui decidirà quines sardines són les que més li agraden i el veredicte es farà públic el dia 14 de febrer.

Les biblioteques també es preparen per a Carnaval. El dia 6, la Biblioteca Can Sant Joan (Turó, 45), a les 18 h, oferirà un taller de màscares, mentre que el mateix dia a la mateixa hora, la Biblioteca Elisenda (Tarragona, 32), n'oferirà un altre de Carnaval. El 8 de febrer hi haurà un altre dels moments destacats del programa, l’arribada del Rei Carnestoltes i al seva Cort a Montcada i Reixac, a l’estació de tren de la línia de Manresa (carrer Bogatell), a les 17.30 h. Una hora abans, però, la cercavila Transhumància, amb la companyia Xip Xap, prepararà els participants per a la benvinguda. Un cop hi arribi, la comitiva reial es desplaçarà fins a la plaça de l’Església, on cap a les 18 h hi haurà l'espectacle 'Per Carnaval, tot s'hi val', amb la companyia Farsants.

El dia 11, a la plaça de l’Església, hi haurà un ball infantil amb el grup 'La Belluga' (12.30 h). El ball de comiat del Rei Carnestoltes serà el dia 14, a les 17 h, a la plaça de l'Església, amb el grup Pepsicolen. L’endemà, el dia 15, i fins al 3 de març, les millors imatges del Carnaval 2018 i les sardines del concurs s’exposaran a la Casa de la Vila. Pel que fa a d'altres equipaments, el Casal de la Mina fa una festa i ball de Carnaval el dia 11, a les 17.30 h, i el Centre Cívic La Ribera, tallers infantils i una cercavila amb batucada, el dia 13 (17.30 h).

Darrera actualització: 29.01.2018 | 15:13