La UTE presenta una proposta a la comissió tècnica de seguiment del projecte del soterrament a Montcada i Reixac

Dimecres, 31 d'octubre de 2018 a les 18:00

La comissió tècnica que fa el seguiment de la redacció del projecte del soterrament de la R2 al seu pas per Montcada i Reixac s'ha reunit aquest matí a les instal·lacions del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. L'objectiu de la reunió ha estat tractar aspectes tècnics relacionats amb el mètode constructiu de l’obra, les solucions per salvar el pas del riu i el Rec Comtal i el pas entre els pilars de l’autopista C33.

La delegació municipal integrada per l'alcaldessa, Laura Campos , el president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez, acompanyada d'arquitectes municipals, s’ha reunit amb  representants del Ministeri de Foment, l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (ADIF), l'Agència Catalana de l'Aigua i la Direcció General d'Infraestructures de la Generalitat. A la trobada també han assistit els tècnics de la unió temporal d’empreses (UTE), formada per les empreses Teccuatro, TRN-Táryet i Geocontrol. La UTE, que s’encarrega de la redacció de l'estudi informatiu i els projectes bàsic i constructiu del soterrament de la R2 al seu pas per Montcada i Reixac, ha anat acompanyada d’un catedràtic expert en Hidrologia.

Durant la reunió, els enginyers de la UTE han proposat a la comissió tècnica la possibilitat d’utilitzar el mètode constructiu d’excavació en mina en una part de l’obra per fer el soterrament de la R2 per evitar possibles problemes amb el freàtic. La solució suposaria reprendre el projecte del 2010 modificant l’ús de la tuneladora per la construcció d’un túnel amb la tècnica que es fa servir pe excavar pous amb màquines. Segons els tècnics de l’enginyeria contractada per l’Estat, suposaria, a més, simplificar els tràmits administratius, ja que es podria aprofitar l’estudi de declaració d’impacte ambiental realitzat per al projecte del 2010 –encara vigent- i reduir el procediment i el temps d’aquesta tramitació perquè s’estalvia el període d’exposició pública.

L’alcaldessa, Laura Campos, ha afirmat que “haurem d’estudiar amb els nostres tècnics aquesta proposta per veure si és viable”. Campos ha afegit que “hem exigit a la comissió tècnica que a la propera reunió el cronograma actualitzat de les obres i un calendari el màxim detallat per a l’obra perquè aquesta actuació marcarà el futur del municipi”. Per la seva banda, el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez, ha afirmat que “com ja tenim antecedents amb el Ministeri i amb l’Adif ara mateix desconfiem de la proposta fins que veiem la seva viabilitat” i ha afegit que “el consistori serà inflexible i no renunciarà ni un metre de soterrament ni un dia de retard”.  

La comissió tècnica integrada per tècnics de totes les administracions i empreses implicades en el projecte del soterrament de la R2 al seu pas per Montcada i Reixac es reunirà novament el proper 28 de novembre. D’altra banda, el consistori i la Plataforma Tracte Just Soterrament Total organitzen per al proper dilluns, 5 de novembre, una jornada de treball amb diputats al Parlament de Catalunya i al Congrés dels Diputats de totes les forces polítiques amb representació al municipi. 

 

 

Darrera actualització: 02.11.2018 | 08:49