Inici de les obres de millora d’un tram del carrer del Bosc

Dilluns, 8 de gener de 2018 a les 00:00

Aquest matí s'han iniciat les obres de remodelació d'un tram del carrer del Bosc, a la Muntanyeta de Can Sant Joan.

L'empresa Cosplaan Obras y Servicios Laanti serà la responsable de l'actuació. L'obra, amb un cost de 355.000 euros i amb una durada de prop de sis mesos, té com objectiu millorar un carrer que a hores d’ara es troba força degradat. Durant aquest temps el veïnat no podrà accedir amb vehicles ni estacionar al vial. L’actuació forma part del pla d’intervenció integral al sector i l’àmbit dels treballs abasta una superfície aproximada de 1.100 m2.  "El projecte té el consens veïnal i és fruit d’un procés participatiu fet al barri per tal de decidir conjuntament la destinació de les inversions de la Llei de barris”, ha explicat el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez.

El condicionament del carrer afecta el tram comprès entre els números 52 i 88 i seguirà el mateix criteri que la resta dels carrers de la Muntanyeta que s’han arranjat en els darrers anys. S’hi farà una plataforma única que donarà prioritat als vianants i el la transició de la vorera a la calçada es distingirà per un canvi de paviment. El carrer se senyalitzarà com a zona 30, per limitar-ne la velocitat dels vehicles, es reduirà l‘amplada de la calçada passant dels 4,30 metres actuals a 2,80 i donant-ne així més espai per a les voreres. En la mesura del possible, s’hi col·locarà mobiliari urbà. Es preveu modificar i soterrar la xarxa d’enllumenat públic, la de baixa tensió i la de telefonia, amb l’eliminació de tots els pals que envaeixen les voreres. Els actuals fanals se substituiran per d’altres amb làmpades de baix consum Leds i de doble nivell d’encesa. La previsió és que, un cop adjudicades, les obres durin sis mesos.

Aquesta actuació serà la primera que l’Ajuntament executarà amb la inversió de 800.000 euros destinada a la Muntanyeta en els pressupostos del 2017. El consistori n’aportarà la meitat i els altres 400.000 euros, la Generalitat, mitjançant la Llei de barris. El consistori vol aprofitar que l’Ajuntament de Barcelona està condicionant el carrer d’Oristà, a Vallbona i a tocar amb Can Sant Joan, per enllaçar ambdós vials mitjançant un carrer d’ús exclusió de vianants, una actuació que sufragarà el consistori de la ciutat comtal i que inclou la millora de l’actual rotonda del tram final del carrer Bosc. Altres projectes per a la Muntanyeta són l’arranjament d’una part dels carrers Pont i Triangle –sobre aquest últim, ja s’ha aprovat el projecte d’obres– i les escales del passatge Putxet.

 

Darrera actualització: 08.01.2018 | 12:04