El Ple aprova inicialment el codi ètic dels alts càrrecs

Divendres, 20 de juliol de 2018 a les 00:00

El document passa ara per un període de 30 dies per tal que la ciutadania, si ho considera oportú, hi presenti al·legacions.

La sessió plenària corresponent al mes de juliol, celebrada ahir dijous, dia 19, ha donat el vistiplau inicialment al codi ètic dels alts càrrecs de l'Ajuntament de Montcada i Reixac, un document inclòs a la llei de transparència i que pretén establir els principis ètics i les normes de conducta que han de guiar l'acció dels alts càrrecs, determinar els principis de bon govern que han de servir per fomentar una millor actuació dels ens locals i establir el sistema de seguiment, garantia i avaluació del codi. El document va comptar amb un procés participatiu d'aportació de suggeriments i propostes que es va fer al maig passat.

Els principis ètics i de bon govern del codi són el respecte als drets fonamentals i les llibertats públiques, la integritat, l'exemplaritat, la igualtat de tracte envers tothom, la imparcialitat, la independència, la neutralitat i la responsabilitat i professionalitat en les seves actuacions. Els càrrecs electes hauran de satisfer l'interès públic general, treballar per garantir la transparència i la rendició de comptes, la participació, la qualitat dels serveis, l'accessibilitat i la simplificació, entre d'altres principis. El document passa ara per un termini de 30 dies de presentació d'al·legacions.

Darrera actualització: 20.07.2018 | 12:09