Alumnat d'un màster de la UPC lliura a l'Ajuntament un treball sobre la Torre Na Joana

Dimecres, 31 de gener de 2018 a les 00:00

La universitat i el Consorci de Turisme del Vallès Occidental, d'on forma part Montcada i Reixac, treballen sobre edificis històrics amb deficiències estructurals.

L'Ajuntament de Montcada i Reixac ha rebut un treball sobre la Torre Na Joana redactat per tres alumnes del Màster en Rehabilitació i Restauració Arquitectònica de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). La universitat i el Consorci de Turisme del Vallès Occidental, d'on Montcada i Reixac forma part, mantenen una col·laboració per tal de localitzar edificis històrics a la comarca amb deficiències estructurals greus, per tal que l'alumnat pugui desenvolupar els seus estudis i aplicar a un edifici real el seu aprenentatge.

L'acte de lliurament dels treballs va tenir lloc dilluns, 29 de gener, a la Casa Duran de Sabadell, i en representació del consistori montcadenc hi va assistir el president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez. L'alumnat del màster també ha treballat altres tres edificis històrics; la Torre Vermella, a Cerdanyola del Vallès, i el Vapor Turull i la Masia Ca n'Oriach, a Sabadell. "Hem d'aprofitar aquest tipus de sinèrgies perquè generen oportunitats per posar en valor el patrimoni i dinamitzar el nostre territori", ha manifestat Sánchez. Concretament sobre l'edifici montcadenc, l'edil agraeix l'interès per la Torre Na Joana, inclosa al catàleg de patrimoni i sobre el qual l'Ajuntament està treballant per frenar la seva degradació.

La Torre Na Joana, situada al polígon La Ferreria, és una masia agrícola del segle XVIII que al segle XIX es va reformar i ampliar per esdevenir una casa d’estiueig. Des del 1985, l’equipament pertany a l’Ajuntament de Montcada i Reixac però fins al 2001 la casa nova quedar lliure. La Torre, porta d’entrada a Montcada i Reixac des de Cerdanyola i Ripollet, la formen un conjunt d’edificacions: la masia-torre, la capella, les naus i els coberts. Actualment, els diferents espais acusen molta degradació pel seu abandó. Des del 2016, l'Ajuntament ha efectuat diverses intervencions per tal de frenar el seu procés de degradació i netejar la runa concentrada a l'interior.

Darrera actualització: 31.01.2018 | 13:40