A partir del 2 de maig es podran presentar les propostes als Pressupostos participatius 2018-2019

Dilluns, 30 d'abril de 2018 a les 11:00

Les persones i les entitats interessades en decidir a quines actuacions i projectes es destinaran 250.000 euros de la partida d’inversions del pressupost municipal 2018-2019 poden presentar les seves propostes del 2 al 31 de maig.

Aquesta és la segona edició del projecte de Pressupostos participatius que engega l'Ajuntament de Montcada i Reixac. Les persones que poden presentar propostes han de tenir 16 anys o més i estar empadronades al municipi com a mínim un mes abans de l’inici del procés participatiu. També poden presentar propostes les persones no empadronades a Montcada i Reixac, però que tinguin alguna relació administrativa amb el municipi com, per exemple, els comerciants i industrials. Una de les novetats d'enguany preveu que puguin presentar projectes també les entitats sense finalitat de lucre inscrites en el Registre Municipal d’Entitats. Les bases limiten el pressupost màxim de cada proposta a 50.000 euros.

Les propostes es presentaran per mitjà de la plataforma i l’aplicatiu per a mòbils Montcada Participa (participa.montcada.cat). Per poder presentar propostes, les persones o entitats s’han de registrar a la plataforma aportant el nom i cognoms, telèfon mòbil, DNI/NIE/NIF i correu electrònic. Cada persona pot presentar un màxim de tres propostes. Les propostes hauran de ser concretes i viables des del punt de vista tècnic, legal, urbanístic i econòmic i de competència municipal. En cas de dubte, es pot demanar assessorament a oac@montcada.org. Per facilitar al màxim la participació i arribar al conjunt de la ciutadania, les propostes també es podran presentar presencialment a l'Ajuntament de Montcada i Reixac, la Casa de la Vila, al Casal de la Gent Gran Casa de la Mina,  als centres cívics de Can Cuiàs, La Ribera i l’Alzina i a l'Espai Cultural Kursaal.
Un cop es presentin les propostes, el grup motor i la comissió tècnica valoraran les propostes presentades i validaran, de l'1 de juny al 15 d'octubre, les que compleixin els requisits exigits a les bases. Les propostes validades passaran a la fase de votació.

Entre el 16 al 31 d’octubre es faran les votacions, que serà de forma telemàtica mitjançant la plataforma Montcada Participa, que també està disponible com a aplicatiu per a mòbil. Per votar cal estar registrat a la plataforma. També es podrà votar de forma presencial a l’Ajuntament. Podran votar només les persones amb 16 anys o més empadronades en el municipi com a mínim un mes abans de l’inici del procés participatiu. A la nova edició de Pressupostos participatius s'ha introduït un nou pas en el procés de registre a la plataforma Montcada Participa que consisteix en introduir una clau que la persona o entitat rebrà via SMS al seu telèfon mòbil.
A partir de novembre, s'elaborarà una llista amb les votacions obtingudes per totes les propostes, ordenades de major a menor nombre de vots. Per ordre de llista, s'escolliran les propostes guanyadores fins a esgotar la quantitat de 250.000 euros. Les propostes aprovades per la ciutadania seran incloses en la planificació d’actuacions municipals per a l’any 2019.

Darrera actualització: 15.05.2018 | 15:09