La pluja desllueix la VI Fira de l’automòbil i concentració de vehicles clàssics

Dilluns, 29 d'octubre de 2018 a les 00:00

La intensa pluja de tot el cap de setmana ha deslluït la Fira de l’automòbil i la concentració de vehicles clàssics, que organitzen conjuntament l’Ajuntament i els Amics dels Clàssics de Montcada i Reixac. Tot i el mal temps, l’organització va celebrar ahir la mostra, que va comptar amb la participació d’un centenar de cotxes antics i una vintena d’expositors.

A la fira també hi ha hagut una mostra de vehicles d'entitats, emergències i cossos de seguretat, com Protecció Civil, l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF), els Mossos d'Esquadra, Creu Roja, i la Policia Local , que enguany, i com a novetat, ha presentat la rèplica d'un Seat Panda, el cotxe patrulla utilitzat pel cos policial l'any 1982.

 La Fira també ha acollit una zona destinada a promocionar el vehicle elèctric. Sota l'eslògan "L'administració es posa les piles", el consistori ha fet una mostra de la flota dels cotxes elèctrics dels diferents ens supramunicipals. A més, els visitants han pogut provar un dels vehicles elèctrics. L’Agrupació Fotogràfica també ha col·laborat, com cada any, amb la fira. Enguany ha organitzat una exposició de fotografies de temàtica relacionada amb el motor i s’ha encarregat de fer el photocall a tots els vehicles participants.

A causa de la climatologia, l’organització va haver de fer canvis en el contingut de la fira com el trasllat de la zona d’exposició de vehicles i estands de les antigues pistes d’atletisme al carrer Camí de la Font Freda. Es van suspendre les activitats adreçades a la canalla, com els llits elàstics, les curses d’Scalextric, la mostra de trens en miniatura i un circuit de seguretat viària, organitzat per la Policia Local. El president de l’Àrea Econòmica, Óscar Gil, ha afirmat que "sabem que la pluja ha estat un fre per a molta gent que tenia previst participar però, tot i així, molts han vingut i això demostra que la cita és un referent no només al municipi sinó a tota la comarca".

Durant la jornada matinal d'ahir, els Amics dels Clàssics van homenatjar al montcadenc Francisco Betrán, un dels conductors de l’empresa Transportes de Viajeros de Montcada (TRAVIMO), que va circular des del 1960 fins al juny del 1978 pel municipi. L’entitat va lliurar a Betrán una maqueta de l’autobús. Per aquest motiu, a la fira es va exposar l'autobús històric Chausson APU 53 de l'any 1955,  el mateix model que un dels històrics autobusos de la línia, gràcies a la col·laboració del Departament de Patrimoni Històric de Transports Metropolitans de Barcelona.

Darrera actualització: 29.10.2018 | 08:32